Hvorfor er du redd for skyen?

Microsoft-direktør anbefaler skyen på grunn av bedre sikkerhet

For mange bedrifter virker det utrygt å flytte informasjon og datasystemer til skyen, men sikkerheten er minst like stor som om IT-systemene går på egne servere i kjelleren, mener sikkerhetsdirektør i Microsoft.

 

Debatten om skyen er fortsatt sterk. Mange offentlig og private virksomheter har fortsatt ikke tatt stilling til om de tør flytte deres, og dermed kundenes, data til skyen.

Så lenge informasjonen ligger på bedriftens egne servere er sikkerhet en del av IT-avdelingens oppgaver og rutiner.

I tillegg blir informasjonen tilgjengeliggjort gjennom et kontrollert nettverk og fra enheter som er administrert, kontrollert og sikret. Alt er lagret på infrastruktur plassert bak brannmurer og diverse sikkerhetsmekanismer som er kontrollert og administrert sentralt.

 

I skyen er alle like

Når praten dreier seg om skytjenester og outsourcing, kommer man raskt i snakk om de mange nye, effektive og fleksible måtene å arbeide sammen på.

For skyen gjør at man kan nå selskapets systemer og data fra alle mulige og umulige enheter, uansett hvor i verden brukeren er.

Hva gjør man så med sikkerheten? Er det da ikke bedre å selv passe på kundenes data i sitt eget datarom?

Vi har snakket med Microsofts danske teknologi- og sikkerhetsdirektør, Ole Kjeldsen. Han mener at fordelene med å flytte i skyen i utgangspunktet er større enn ulempene, også på tross av at man kan bli en av mange eller mister følelsen av å ha kontroll over sikkerheten.

– Særlig i en tid med en verden i evig endring, og hvor de cyberkriminelle blir mer effektive og målrettede i sine angrep, så kan det være vanskelig, om ikke umulig, for den enkelte virksomhet å følge med og være oppdatert på de siste sikkerhetsløsninger, sier Kjeldsen og fortsetter:

– Det kan man få gjennom en skytjeneste, hvor man kan si til leverandøren at den har ansvar for at sikkerheten alltid er oppdatert og på topp.