Når sensorene spiller sammen med forretningssystemet

Dingser gir datamat til ERP-systemet

Internet of Things tingenes internett Microsoft Dynamics EG

Sammenkobling: Les hvordan internettdingsene kan kobles til forretningssystemet og skape merverdi eller nye tjenester. FOTO: Gettyimages

– Bedriftene starter ikke lenger med et ERP-prosjekt bare for prosjektets skyld. I dag er det tingenes internett, machine learning, Big Data eller en av de andre teknologitrendene som trigger ERP-prosjekter, ifølge Microsoft-direktør Andreas Dolven.

Her forteller han om hvordan Dynamics og tingenes internett (IoT) spiller sammen.

 

Sommeren 2016 lanserte Microsoft det skybaserte forretningssystemet Dynamics 365. Med forretningssystemet i skyen blir det blant annet enklere å koble sammen data fra andre kilder med dataene fra forretningssystemet eller å ta i bruk andre tjenester, for eksempel Machine Learning.

 

Les EGs guide til valg av ERP her. 

 

Data fra internettilkoblede sensorer, tingenes internett (IoT – internet of things), er et eksempel på en datastrøm som kan gi stor verdi når det kobles sammen med data fra forretningssystemet.

Slike sammenkoblede data kan effektivisere forretningen eller gi nye inntekter.

 

Integrering via dataplattform

– Hvor enkelt er det å koble sammen data fra IoT-enheter med ERP-systemet?

– Dynamics ikke en IoT-plattform. Dynamics er et forretningssystem, men det kan integreres mot sensorer og IoT-enheter, svarer Dolven.

Integreringen skjer via Microsofts data- og informasjonsutvekslingsplattformen Common Data Service (CDS).

 

Den store driveren bak ERP-prosjekter i dag er nettopp tingenes internett Andreas Dolven, Microsoft

 

CDS er limet mellom ulike systemer, tjenester og datakilder. CDS er bunnsvillen som "ligger under" Dynamics 365 og andre Microsoft-løsninger, som Office 365. Med CDS vil Microsoft gjøre det enklere å utveksle data mellom egne løsninger og med løsninger fra andre systemleverandører. CDS gjør det mulig å koble sammen blant annet Azure-tjenester, eksempelvis Machine Learning, med data fra Dynamics 365 og data fra sensorer.

 

Smarte skytjenester og smarte tilkoblinger

– CDS er en åpen plattform der det også er mulig å integrere tjenester fra for eksempel Googles Cloud Plattform eller Amazon Web Services, sier Dolven og fortsetter:

– Det er plattformen som gjør dette spennende. App for app er det helt sikkert noen som er like gode som Microsofts egne løsninger, men ingen andre leverer en tilsvarende plattform. Hele veien handler det om å lage en plattform som kundene kan utvikle nye tjenester på toppen av.

Han forteller at Microsoft har merket et trendskifte innen forretningssystemer:

– Den store trenden vi ser nå, er at man går ikke i gang med ERP for ERP-systemets skyld. Den store driveren bak ERP-prosjekter i dag er nettopp tingenes internett, Machine Learning og Big Data.

 

La EG hjelpe deg til å innfri ditt digitale potensial.

 

I mange år har Microsoft snakket om "mobile first" og "cloud first". Nå snakker IT-giganten om "intelligent cloud" og "intelligent edge".

– Tidligere snakket vi om stordriftsfordelene med skyen. I dag handler ikke skyen om å redusere kost. Det handler om å kunne lage smarte løsninger og å koble sammen de dataene man har og muligheten til å koble til data fra andre kilder, sier Dolven.

– Selskapenes viktigste data ligger i forretningssystemene. Disse dataene er forutsetningen om bedriftene skal kunne lage nye tjenester, slutter Dolven.

 

EG størst på Dynamics 365

Dynamics 365 ble lansert sommeren 2016. På tross av mange endringer underveis, blant annet i forhold til lisensmodeller, har den nye skyløsningen gitt mange nye kunder samt oppgraderingsprosjekter fra trofaste Dynamics-brukere. Og Norge er det landet i Europa med nest mest Dynamics 365-prosjekter – og EG Norge har levert nesten halvparten av dem.

At Microsoft er nyskapende understrekes også av de store analyseselskapene. Gartner plasserer Dynamics 365 øverst til høyre i sin magiske kvadrant Sales Force Automation, sammen med Salesforce. Også Forrester Research mener Dynamics 365 er blant verdens mest innovative forretningssystemer i "The Forrester Wave".

EG Norge ble kåret til Norges beste Microsoft Dynamics 365-partner i 2017. Her kan du lese mer om hvordan EG kan hjelpe ditt selskap med Dynamics 365.

Les mer om hvorfor Apotek 1 og Q-Free har tatt i bruk Dynamics 365.

Annonse
Annonse
Annonse