Microsoft Dynamics roadmap: Fra forretningssystem til dataplattform

Dynamics 365 = CRM + ERP + bedre innsikt for alle

Microsoft Dynamics 365 Satya Nadella Microsoft inspire 2017

Smart sky: Microsoft-sjef Satya Nadella snakker om fremtidens skytjenester som "intelligent cloud" og "intelligent edge" under årets Microsoft Inspire. FOTO: Microsoft

Med Dynamics 365 bygger Microsoft en plattform som dekker forretningens databehov. Microsoft river ned datasiloene.

– Bare ved å utnytte data på tvers av bedriften kan man lage nye, innovative tjenester, sier Microsoft-direktør Andreas Dolven.

 

Slutt på de uberegnelige ERP-prosjektene

– Mange selskaper har smertelig erfart hvor vanskelig det kan være å bare endre en bitte liten ting i et ihjelskrudd ERP-system. Å oppgradere et forretningssystem har i noen tilfeller kostet mye mer enn førstegangsimplementeringen. Dette er en verden vi ikke kan leve med og som alle vil bort fra, sier Andreas Dolven direktør for forretningssystemer i Microsoft Norge.

 

Les EGs guide til valg av ERP her. 

 

TransformationTools møter ham i det norske hovedkontoret på Lysaker for en prat om planene videre for Dynamics, Microsofts forretningssystem. Og ikke minst, hva skjer med Dynamics NAV og Dynamics 365 Entreprise Edition og Business Edition?

 

ERP handler ikke lenger om produkter eller systemer, men om plattformen vi utvikler Andreas Dolven, Microsoft

 

Mersalg med riktige data

ERP-prosjektene som overskrider både tidsplan og forventede kostnader er bare et av punktene Microsoft vil fjerne med det skybaserte Dynamics 365.

Dolven ramser i tillegg opp to til:
– Vi vil bryte det det kunstige skillet mellom ERP og CRM, og vi vil koble sammen data på tvers av forretningsenhetene. Det er ikke bare finans, produksjon eller logistikk som har behov for data fra ERP-systemet. Dataene er relevante for absolutt alle i selskapet, understreker Dolven.

 

 

Mange bedrifter har ikke koblet sammen data fra produksjon med data fra salg. Det fører for eksempel til at selgerne ikke vet hvilke produkter man har på lager, hva som er i produksjon eller hva som skal lages fremover.

– Det betyr at man mister salg. Mange sier at man har leveringstid på opptil åtte uker uansett hvilke produkter det gjelder. Med innsikt i ERP-systemet kan man gi nøyaktig leveringstid på alle produkter – fra "i morgen" til "om åtte uker". Dermed kan man også foreslå alternative produkter om kunden ikke kan vente, sier Dolven.

 

Microsoft lanserer datafundament

I mange år har Microsoft snakket om "mobile first" og "cloud first". Nå snakker IT-giganten om "intelligent cloud" og "intelligent edge".

– Tidligere snakket vi om stordriftsfordelene med skyen. I dag handler ikke skyen om å redusere kost. Det handler om å kunne lage smarte løsninger og å koble sammen de dataene man har og muligheten til å koble til data fra andre kilder, sier Dolven.

– Selskapenes viktigste data ligger i forretningssystemene. Disse dataene er forutsetningen om bedriftene skal kunne lage nye tjenester. Derfor handler ikke ERP lenger om produkter eller systemer, men om plattformen vi utvikler, sier Dolven.

For under Dynamics 365 og andre Microsoft-løsninger, som Office 365, ligger Common Data Service (CDS). CDS fungerer som fundamentet for forretningssystemer hvor dataene utveksles. Med CDS skal Microsoft gjøre det enklere å utveksle data mellom egne løsninger og med løsninger fra andre systemleverandører.

 

Å oppgradere et forretningssystem har i noen tilfeller kostet mye mer enn førstegangsimplemente-ringen. Dette er en verden vi ikke kan leve med Andreas Dolven, Microsoft

 

Visker ut skillet mellom ERP og CRM

Dynamics 365 kom sommeren 2016. Og det er ikke bare skillet mellom CRM og ERP som viskes ut. Med Dynamics 365 har Microsoft tatt kontrollen over kjernen i forretningssystemet. Tidligere hadde Microsofts partnere, utviklere og konsulenter full frihet til å konfigurere, endre og tilpasse Dynamics til kundenes ønsker. I dag er kjerneprosessene i Dynamics standardiserte og umulige å endre for eksterne aktører. Trenger man funksjonalitet som ikke ligger i Dynamics, må de utvikles som et tillegg, en extension, eller man kan kjøpe en ferdig modul eller app fra Microsofts appbutikk.

– Det er plattformen som gjør dette spennende. App for app er det helt sikkert noen som er like gode som Microsofts egne løsninger, men ingen andre leverer en tilsvarende plattform. Hele veien handler det om å lage en plattform som kundene kan utvikle nye tjenester på toppen av, sier Dolven.

– Den store trenden vi ser nå, er at man går ikke i gang med ERP for ERP-systemets skyld. Den store driveren bak ERP-prosjekter i dag er tingenes internett (IoT), Machine Learning og Big Data, fortsetter Dolven.

 

Velg riktig IT-partner med ERP-sjekklisten. 

 

EG størst på Dynamics 365

Dynamics 365 ble lansert sommeren 2016. På tross av mange endringer underveis, blant annet i forhold til lisensmodeller, har den nye skyløsningen gitt mange nye kunder samt oppgraderingsprosjekter fra trofaste Dynamics-brukere. Og Norge er det landet i Europa med nest mest Dynamics 365-prosjekter – og EG Norge har levert nesten halvparten av dem.

At Microsoft er nyskapende understrekes også av de store analyseselskapene. Gartner plasserer Dynamics 365 øverst til høyre i sin magiske kvadrant Sales Force Automation, sammen med Salesforce. Også Forrester Research mener Dynamics 365 er blant verdens mest innovative forretningssystemer i "The Forrester Wave".

EG Norge ble kåret til Norges beste Microsoft Dynamics 365-partner i 2017.

Her kan du lese mer om hvordan EG kan hjelpe ditt selskap med Dynamics 365.

Les mer om hvorfor Apotek 1 og Q-Free har tatt i bruk Dynamics 365.

Annonse
Annonse