Hva skjer på Hannover Messen 2017?

Teknologihjulet spinner videre, og verdens fremste utviklere og virksomheter møtes den 24-28. april i Tyskland for å vise frem den nyeste teknologien innen industri 4.0.

Dr. Jochen Köckler, leder i styret for Deutsche Messe, Hannover, snakket i februar om nye trender og temaer for Hannover Messe 2017 under førpremieren.

Dr. Jochen Köckler, leder i styret for Deutsche Messe, Hannover, snakket i februar om nye trender og temaer for Hannover Messe 2017 under førpremieren.

Det er viktigere enn noen gang å følge med, og ikke minst ta i bruk, den nyeste teknologien som kommer på markedet. Industri 4.0 har blitt et veletablert begrep, med smarte løsninger hvor mennesker og maskiner jobber side om side i en digital hverdag med Internet of Things (IoT). De ledende temaene under Hannover Messe 2017, "Integrert industri – verdiskapelse", sier at test-perioden er over. Bruken av Industri 4.0 er i gang.

- Nå befinner industrien seg på det punktet hvor teknologien for digitalisering i industrien må tas i bruk. Det er nå toppsjefene innen industrien må identifisere seg med mulighetene for å investere i virksomheten sin over en lang tidshorisont, forklarer Brock McCormack, talsmann for Hannover Messe, til TransformationTools.

 

Nye teknologier til fremtiden

Det er mange teknologier som blir samlet på et sted, innen mange forskjellige industrier. Blant annet kan man oppleve ABB`s konsept med en digital kraftstasjon som en viktig komponent for fremtidens kraftnett. Det er designet for å øke effektivitet, pålitelighet og system-transparens. ABB er overbevist om at digitale kraftstasjoner vil bli en viktig del i fremtidens kraftnett. De digitale stasjonene skal erstatte analoge signaler som sendes over kobberledninger med digital kommunikasjon, overført via fiberoptiske kabler og intelligente elektroniske apparater (IED) ved hjelp av integrert informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Dette skal hjelpe virksomheter til å kunne lettere overvåke, feilsøke, ivareta og optimalisere kraftstasjonene.

 

Siemens plattform for cloud

Under Hannover Messe 2017 kan man oppsøke Siemens stand, hvor MindSphere er virksomhetens nyhet innen digital transformasjon. MindSphere er en åpen cloud-plattform, hvor midtpunktet ligger i et kraftig IoT-operativsystem med dataanalyse, flere tilkoblingsmuligheter, verktøy for utviklere, apper og tjenester. Med MindSphere vil Siemens tilby en mer kostnadseffektiv, skalerbar cloud-basert plattform som en tjeneste (PaaS) for utvikling av applikasjoner. Det er utformet som et åpent operasjonssystem for IoT, som gjør det mulig å forbedre effektiviteten ved fabrikken ved og registrere og analysere store mengder av produksjonsdata.

Robot utfordrer deg til bordtennis

Vi har sett at kunstig intelligens (AI) hos datamaskiner har slått verdens beste spillere i sjakk. På den tyske messen kan vi få et mer lekende bilde av hva kunstig intelligens kan utrette i en produksjonsvirksomhet. Den tredje generasjonen fra Omron, Forpheus, er en robot som spiller bordtennis. En psykisk interaksjon med et menneske er vanskelig å få til, men med bordtennisspilleren Forpheus kan kunstig intelligens blandet med kontroll- og sensorteknologi, sette verdigheten din på prøve. Dette er en lekende måte å demonstrere mulighetene for samspillet mellom maskiner.


Samarbeid mellom robot og menneske

Robot-armer kan skru, skjære, kappe, og justere. Som regel er roboter og maskiner så nøyaktige at ikke mennesker kan reprodusere elementer med samme presisjon. Dermed kan produksjonsfirmaer være sikker på at kundene får den samme gode kvaliteten, gang på gang.

Et eksempel på smarte robotarmer kommer fra Universal Robots (UR). Her kan messe-gjestene få innsikt i alt fra plassering av etiketter på kopper, robotarmer som plukker og plasserer kopper på riktig sted, alt ved hjelp av samarbeidet mellom de tre robotarmene UR3,UR5, og UR10. Mot slutten av fremvisningen, kan du bestemme om robotarmene skal gi deg koppen tom, eller om den skal fylle opp koppen med drikke.

 

Tett mellom godbitene

Det finnes over 500 utstillere som tilbyr teknologi etter Industri 4.0-begrepet. Derfor blir det vanskelig å plukke ut kun én ny banebrytende teknologi.  Brock McCormack vil derfor trekke frem noen nyheter som skiller seg ut.

- Vi har mange spennende nye innovasjoner. Det kan vi se blant de nominerte til HERMES AWARD. I tillegg har vi mange unge og lovende selskaper under Young Tech Enterprises i Hall 3. I andre haller har vi utstillere som presenterer alt fra roboter som er like enkle å manøvrere som en smarttelefon (FRANKA EMIKA, Hall 17, Stand E17), til systemer som selv kan bestemme den beste måten deler skal gå gjennom en produksjonsprosess (Fraunhofer, Hall 2, Stand C22), avslutter McCormack.

Annonse
Andre leser også
Annonse