Deleøkonomi kan være et skritt på veien mot noe mer

Vigo

Deleøkonomi er i all sin enkelhet at noen tilbyr en tjeneste basert på deres private eiendom (en lift, en overnatting) i bytte for noe annet, vanligvis penger. Etter dette, går man hver sin vei. Men det behøver ikke å være endestasjonen, mener Vigo`s administrerende direktør, Jesper Bove-Nielsen.

I gamledager kjøpte gjerne nabogutten inn litt mat for den gamle enken i nabo-huset. Da fikk nabogutten gjerne litt lommepenger i bytte. Til jul fikk han kanskje en pose med godteri eller penger med hjem til resten av familien. Men i takt med at vi har det mer travelt, og beveger oss lengre vekk fra lokalmiljøet, har samhørigheten blitt visket bort.

Gjennom mange år har folk utpekt teknologien som den store syndebukken. Men for Jesper Bove-Nielsen, administrerende direktør for REMA 1000`s nye deleøkonomiske innkjøps-app, kan teknologien kanskje bringe oss nærmere hverandre:

“For de som benytter seg av Vigo, er det en enkel måte å få varene til døren. Spesielt for unge studenter og pensjonister er dette en enkel måte å tjene litt ekstra penger. Si man fikk en god samtale med pensjonisten Petter, og tilbød han en kopp kaffe, så kan det jo være at det ville bringe noe mer”, sier han.

 

 

Tidsbesparende og sosialt

“Man trenger jo ikke appen, hvis man allerede kjenner hverandre. Akkurat som at man ikke behøver GoMore for å sitte på med en bekjent, eller AirBnB for å låne en leilighet av en venn. Det ville være fantastisk, hvis appen på denne måten kunne bringe folk sammen for å hjelpe hverandre, forklarer Jesper Bove-Nielsen:

“En del vil nok se på dette som en måte hvor man kan handle, men ikke bruke 500 korner for å få varer levert på døren, i tillegg til at det er mer miljøvennlig. For noen kan dette utvikle seg til et innkjøps-fellesskap, hvor man handler for hverandre, når man likevel skal ut av døren. På denne måten kan alle travle barnefamilier få mer tid sammen med barna sine.”

Dette gjør at teknologien bak deleøkonomiens plattform, kan bidra til å bygge bro mellom mennesker:

“ I hverdagens løp har vi glemt det nære i livet, fra en tid hvor man ikke hadde det så travelt. Men på denne måten kan du bruke teknologi for å møte nye mennesker og skape nye relasjoner”, sier Jesper Bove-Nielsen.

Annonse

Tre medier om teknologi, som du bør lese

Wired magazine:
Wired Magazine er magasinet for alle som vil holde seg oppdatert på den digitale utviklingen. Hvis du vil ta deg selv på alvor innen digitalisering, så er Wired minst like viktig som børsen."

Quartz - Qz.com:
Quartz er et veldig godt medium, som holder deg oppdatert på tech-fronten. Sammen med Wired holder det deg oppdatert på alt du behøver å vite."

Tech Chrunch:
"Selvfølgelig er Tech Crunch også på listen. Det er et medium som alle i bransjen kjenner, som man minimum bør besøke en gang i blant."

Annonse